Mina behandlingar

När jag behandlar utgår jag ifrån dina individuella behov. Jag gör en kombination av de behandlingsmetoder som passar just dig. I huvudsak utgår mina behandlingsmetoder från massageterapi , kinesiologi samt chiropraktik.
Mina specialområden är bl.a:

Avslappningsmassage
I dagens samhälle finns en risk till ohälsosam livsstil i form av stillasittande livsföring och ökad stress. Avslappningsmassage är en stressreducerande behandling som får kroppen att slappna av på ett effektivt sätt.

Bodyreading
Genom att observera felställningar och obalanser kan jag komma fram till var problemet finns.

Chiropraktik
För att korrigera kroppens felställningar använder jag mig av bl.a. behovsanpassad chiropraktik. Det är en slags strukturell osteopati och mjuk kiropraktik. Behandlingens syfte är att leder, muskler och nervsystem skall återfå normal funktion.

Idrottsskador
Jag har god erfarenhet av att behandla idrottsrelaterade skador. Under 22 år har jag arbetat med att behandla professionella tennisspelare under Stockholm Open. Där har min breda kunskap kommit väl till användning.

Klassisk massage
Med hjälp av knådningar och tryck löser man upp spänningar i kroppen. Regelbunden massage håller trötthet och smärta borta från kroppens olika delar.

Kinesiologi
Inom kinesiologi kommunicerar man med nervssystemet för att hitta obalanser i kroppen. Obalanserna kan bestå av spänningar och blockeringar. Genom muskeltester kan jag få fram var blockeringarna finns och därigenom korrigera obalanserna.

Käkledsbehandling
Käkleden är en av kroppens viktigaste leder. Vid exempelvis whiplashskador kan man ofta få käkledsproblem som kan leda till besvär i andra delar av kroppen.

Muskulering
Problem i leder och muskler orsakas ofta av strama och spända muskler. Muskulering är en behandlingsform som bygger på muskelmassage med efterföljande muskeltöjningar. Muskuleringens syfte är att:
• öka muskelavslappningen
• öka muskelflexibiliteten
• öka ledernas rörelseomfång
• stärka muskulaturen

Muskulering är en mycket specifik behandlingsform där varje muskel eller muskelgrupp behandlas var för sig. Den kan användas förebyggande eller vid behandling av tillstånd och skador i muskulaturen samt vissa övriga strukturer i rörelseapparaten.

Revolving
En djupgående metod som syftar till att korrigera muskulära obalanser som bl.a. leder till att underlätta andningen.

Sakrokraniell behandling
Sakrokraniell behandling har sitt ursprung hos osteopatin, en behandlingsmetod som utgår från kroppens dynamiska helhet och självläkande förmåga och innehåller olika väldigt mjuka korrigerings- och mobiliseringstekniker.

När vi talar om huvudet, pratar vi som om det vore en enda del. Huvudet består faktiskt av 22 olika ben. Dessa ben sitter sammanfogade med varandra på ett unikt sätt som gör att de är väldigt stabila fast samtidigt rörliga. Runt hjärnan finns membran, och dessa fortsätter ner längs ryggmärgen och fäster vid svanskotan. Dessa membran har en egen pulsering som inte ska förväxlas med hjärtats eller andningens rytm. Denna pulsering utgör själva grunden för alla nervimpulser i kroppen.

Genom att mjukt känna in huvudets och kroppens rörelse kan man påverka pulseringen i ryggmärgen så att ett rytmiskt och harmoniskt flöde förser kroppen med de nervimpulser som den behöver för att läka på ett tillfredsställande sätt. Den sakrokraniella behandlingen är en viktig del av den behandling du får av mig. Du kommer att uppleva den som skön och avslappnande, samtidigt som den har stor påverkan på din läkning.

Strain & Counterstrain
Osteopatisk teknik för avslappning av spända muskler som hindrar en leds normala rörlighet. En slags mjuk kiropraktik som bl.a. kan användas till nackspärr, ryggskott, ländryggsproblem och höft-, knä- och fotledsproblem.

Triggerpunkter
Triggerpunkter finns ofta gömda i musklerna och skapar bla. utstrålningsvärk. Genom massage, tryck och muskeltöjningar får man dessa punkter att upphöra med sin smärtstrålning, tex vid ischiasbesvär och tennisarmbåge.

Detta är ett urval av alla behandlingstekniker som jag använder.
Välkommen på behandling som är skräddarsydd just för dig!